Uudised
Ainult tellijale

Proportsiooni arvutamise juhised

Ettevõtluse/mitte-ettevõtluse proportsiooni arvutamise juhiseid Euroopa Kohtu kaasuses analüüsib Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.

Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling  Foto: Meeli Küttim

KMS § 29 lg 4 sätestab, et kui maksukohustuslane kasutab kaupa või teenust nii maksustatava ettevõtlusega seotud tehingute tarbeks kui ka ettevõtlusega mitteseotud eesmärkidel, arvatakse maha ainult maksustatava ettevõtlusega seotud tehingute tarbeks kasutatava kauba või teenuse sisendkäibemaks. Kui maksukohustuslase raamatupidamises ei ole võimalik maksustatavate tehingute tarbeks kasutatava kauba või teenuse sisendkäibemaksu eristada ettevõtlusega mitteseotud eesmärkidel kasutatava kauba või teenuse sisendkäibemaksust, määratakse sisendkäibemaksu mahaarvamise kord maksukohustuslase taotluse alusel maksuhalduri otsusega, lähtudes kauba või teenuse tegelikust kasutusest. See tähendab, et maksumaksja peab ise suutma eristada oma raamatupidamises millised kulutused on ettevõtlusega seotud ja millised mitte ning vajadusel esitama maksuhaldurile taotluse mahaarvamiskorra määramiseks.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700