Autor: Tõnis Elling, Deloitte Advisory maksunõustaja • 25. aprill 2019

Pöördmaksustamine ja sisendkäibemaksu mahaarvamine

Deloitte Advisory maksunõustaja Tõnis Elling selgitab siseriikliku pöördmaksustamise ja sisendkäibemaksu mahaarvamise reegleid.
Deloitte Advisory maksunõustaja Tõnis Elling

Euroopa Liidu Kohus (Euroopa Kohus) analüüsis olukorda1, kus ettevõtjale esitati teenuse osutajate poolt kiirtee ehitamise eest käibemaksuga arved, kuhu oli lisatud tavakorras käibemaks. Maksuhaldur väitis, et viidatud arvete alusel ei ole võimalik sisendkäibemaksu maha arvata, sest sellises olukorras oleks pidanud kohaldama siseriiklikku pöördmaksustamist ja arved oleksid pidanud olema ilma käibemaksuta. Selleks, et arve saaja saaks sisendkäibemaksu maha arvata, oleks ta pidanud käibemaksu otse riigile tasuma, mitte arvete alusel teenuse pakkujale. Teenuse ostaja pidi küll teenuse eest käibemaksu tasuma, aga ta tegi seda valesti.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700