Autor: Raamatupidaja.ee • 19. november 2020

Konsolideeritud finantsaruandlus: Lubatud eranditest konsolideerimisel (5. osa)

Konsolideerimisel lubatud eranditest kirjutavad BDO Eesti asjatundjad Sulev Luiga ja Anu Järve.
Anu Järve, BDO Eesti

Kui varasemalt käsitletud Eesti raamatupidamise seaduse § 29 sätestatud kolm esimest vabastust konsolideeritud aruannete koostamise kohustusest on seotud eelkõige konsolideerimisgrupi üksuste tegevuste (ebaoluliste) mahtudega ning neljas erand ei sõltu konsolideerimisgrupi tegevusmahtudest, vaid konsolideerimisgrupi struktuurist, konsolideeriva üksuse asukohariigist ning sealsest aruandlustavast, siis viies erand „laiendab“ neljandat eeldusel, et konsolideeritud majandusaasta aruande mittekoostamist aktsepteerivad ka vähemusaktsionärid või vähemusosanikud:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700