Autor: Raamatupidaja.ee • 26. oktoober 2020

Konsolideeritud finantsaruandlus: Lubatud eranditest konsolideerimisel (1. osa)

Raamatupidamisel on „raudne vorm“ ehk kahekordse kirjendamise süsteem, mis sai laiemalt tuntuks läbi itaallasest frantsiskaani munga ja matemaatiku Fra Luca Bartolomeo de Pacioli 1494. aastal kirjastatud teose "Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni, et Proportionalita" ('Kõik, mis käsitleb aritmeetikat, geomeetriat ja proportsiooni') ja selle 9. peatükis "Arvepidamisest ja üleskirjutamisest" (tuntud ka kui "Kahekordse kirjendamise traktaat") esitatud kirjelduse, kirjutavad BDO Eesti spetsialistid Sulev Luiga ja Margit Viks.
Margit Viks, BDO Eesti

Samas aga tugineb märkimisväärne osa tänapäeval raamatupidamissüsteemis kajastatavatest „mõõtmisandmetest“ ehk majandustehingute (finants)kirjeldustest reeglina tulevikku suunatud hinnangutel („õiglane väärtus“), mitte tegelikel tehinguandmetel („ajalooline soetusmaksumus“).

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700