Autor: Raamatupidaja.ee • 28. oktoober 2020

Konsolideeritud finantsaruandlus: Lubatud eranditest konsolideerimisel (2. osa)

Eesti raamatupidamise seadus kirjeldab erandeid viisil, mis annavad konsolideerivale üksusele konsolideeritud majandusaasta aruande koostamise vabastuse ükskõik millise lubatava erandi alla kuulumisel. Sedakaudu tuleks erandeid analüüsida ükshaaval kuni esimese „sobiva“ leidmiseni või veendumiseni, et konsolideeriv üksus ühegi erandi alla ei kuulu ning seega peab koostama konsolideeritud majandusaasta aruande, kirjutavad BDO Eesti spetsialistid Sulev Luiga ja Mati Madik.
Sulev Luiga ja Mati Madik, BDO Eesti

Samas tasub mõista, et raamatupidamise seadus ei keela konsolideeritud majandusaasta aruannet vabatahtlikult koostada ka siis, kui konsolideerivale üksusele rakendub vabastus läbi lubatava erandi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700