Autor: Uno Kõrsmaa, koolitaja, Exceli/VBA arendaja • 17. jaanuar 2023

Liigendtabeli kasulikud võimalused raamatupidajatele

Liigendtabeli (ingl pivot table) mõiste on eelmisest artiklist juba teada – see on Exceli tööriist andmete analüüsiks. Sellega saab alusandmetest kiiresti ja mugavalt luua rutiinseid standardaruandeid ning saada vastused ad hoc küsimustele. Seekord astume väikese sammu edasi ja vaatame, kuidas liigendtabeli koostamine täpsemalt käib.
Koolitaja, Exceli/VBA arendaja Uno Kõrsmaa

Nagu mäletate, algab kõik sellest, kuidas alusandmed on organiseeritud – andmed peavad olema paigutatud andmetöötluse mõttes korrektse tabeli kujul. Võtame testandmeteks ühe hüpoteetilise müügiandmete tabeli:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700