Autor: Uno Kõrsmaa, koolitaja, Exceli/VBA arendaja • 3. november 2022

Kiirtäitmine Excelis

Jooksvaid ülesandeid planeerides ja/või nende täitmist seirates töötame tihti lihtsate tabelitega, kuhu võib olla tarvis teha palju käsitsi sisestusi. Vaatame, kuidas sellistel puhkudel võib abi saada Exceli pakutavast võimalusest Flash Fill (eesti keelde tabavalt tõlgitud kui „kiirtäitmine”). Flash Fill kasutab Excelisse integreeritud tehisintellekti nutikust, et pakkuda kasutajale tabeli veergude täitmisel automaatseid võimalusi.
Koolitaja ja Exceli/VBA arendaja Uno Kõrsmaa

Asume seda kiirvälktäitmist siis katsetama, kasutades taas meile juba mitu aastat tuttava psühhiaatri tabelit, milles ta teeb märkmeid oma patsientide kohta. Seame endale hüpoteetilise ülesande, milles on vaja igale reale täita mingisugused lisakanded, näiteks lühikoodid, mis moodustuksid ridadel leiduva info põhjal.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700