Autor: Uno Kõrsmaa, koolitaja, Exceli/VBA arendaja • 12. oktoober 2022

Exceli nipp: dünaamilised järjekorranumbrid

Meenutame olukordi, kus koostasime tabeli, mille esimesse veergu tuli paigutada rea- või järjekorranumbrid. Tabel sai valmis tehtud, aga siis tulid kas uued ideed või oli vaja midagi parandada ning seega oli vaja uuesti üle käia ka järjekorranumbrid, sest ridade järjekorra muutmisel olid ka need muutunud. Vaatame nüüd võimalust, kuidas need numbrid teha dünaamiliseks, nii ei pea neid enam kunagi ümber tegema.
Koolitaja ja Exceli/VBA arendaja Uno Kõrsmaa

Selles näites kasutame üht uuematest Exceli funktsioonidest – SEQUENCE. Seda funktsiooni kasutades saame teha massiiv-valemi ühte lahtrisse (enamjaolt oleks see A2), mis reageerib kõikidele muutustele tabeli realises struktuuris automaatselt.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700