Autor: Uno Kõrsmaa, koolitaja, Exceli/VBA arendaja • 30. november 2022

Mis on pivot table ja miks on see raamatupidajale kasulik?

Seekordne teema on publiku tungival soovil pivot table, eestikeelse nimega liigendtabel (edaspidi PT). Ilmselt on huvilised just need Exceli kasutajad, kes PT-ga eriti hästi kursis pole, seega alustame algusest ja liigume edasi sammhaaval.
Exceli/VBA arendaja ja koolitaja Uno Kõrsmaa

PT on andmete analüüsi tööriist, millega on võimalik alusandmetest mugavalt luua nii rutiinseid standardaruandeid kui ka mõnele ad hoc küsimusele kümmekonna sekundiga vastust saada – näiteks leida müügitabelist tasuvaim toode, suurim klient vms. Valemeid pole seejuures vaja teha, tööriist teeb kõik vajaliku kasutaja eest ära. Selleks, et õiged andmed saaksid kuvatud, tuleb aga järgida teatud reegleid nii alustabeli struktuuri kui ka PT väljade valiku osas.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700