Autor: Uno Kõrsmaa, koolitaja, Exceli/VBA arendaja • 29. august 2022

Valemi abil nime otsimine Excelis

Paljud meist kasutavad aeg-ajalt võimalust, mida pakub validatsioonilisti loomine – saame kiiresti valida nime/nimetuse ja selle ilma trükkimata sisestada. Mõnikord võib selline nimekiri aga päris pikk olla ning õige valikuni kerimine nõuab aega ja kannatust.
Exceli/VBA arendaja Uno Kõrsmaa

Excelis on teistes olukordades võimalus sisestada lahtrisse soovitut sellisel viisil, et iga tähe või numbri juurdetrükkimisega pakutakse kohe võimalikult lähedane variant. Näiteks valemi loomise käigus funktsiooni sisestamisel või listi alla lahtrisse trükkimisel pakutakse välja lahtri kohal olevate sisestuste variante vastavalt juba trükitud tähemärkidele, mille saaks siis vaevata valida ja sisestada. Olgu öeldud, et selline omadus on ka Exceli validatsioonilistile varsti tulemas, ent kuna enamiku kasutajateni pole see võimalus veel jõudnud, siis proovime senikaua kasutada üht lihtsat workaround’i.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700