Autor: Mikk Põld • 7. oktoober 2021

Tahaks maksta maksu, aga ei saa!

Hiljuti puutusime kokku olukorraga, kus aktsiaselts soovis vabatahtlikult maksta riigile tulumaksu, kuid riik ei võtnud seda vastu. Sellega kaasnes aga aktsionäride ebavõrdne kohtlemine ja huvide kahjustamine.

Tehing ise oli lihtne – aktsiaselts ostis ühelt aktsionärilt tagasi viimasele kuuluvad aktsiaseltsi aktsiad, tehes aktsionärile selle eest väljamakse. Seejuures soovis aktsiaselts väljamakse tegemisel mitte arvestada omakapitali tehtud sissemakseid. Teisisõnu soovis aktsiaselts tasuda tulumaksu kogu väljamakse summalt.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700