Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 28. september 2021

Toitumisalane nõustamine ei ole maksuvaba meditsiiniteenus

Alates COVID viiruse tulekust, olen kirjutanud palju meditsiiniteenuste käibemaksuga maksustamisest. Tõsi, kogu ühiskonna tähelepanu on praegu viiruse tõkestamisel, kuid ära ei tohiks unustada ka muid haigusi, mis pole maailmast kuhugi kadunud ja mis nõuavad tegelikult rohkem ohvreid kui COVID.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Anna Andreas

Üks inimkonna suuremaid probleeme on tegelikult rasvumine. Ilmselt saab sellest iga mõtlev inimene aru, et õige toitumine on meie hea tervise alus. Euroopa Kohus analüüsis1 olukorda, kas toitumisnõustaja teenused kuuluvad maksuvaba finantsteenuse alla sarnaselt teiste meditsiiniteenustele.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700