Autor: Martin Johannes Teder • 26. august 2021

Kohtuotsus: endine firmajuht peab omast taskust kinni maksma miljoni euro eest halbu otsuseid

BE Groupi tütarfirma BE Group AS tegutseb Maardus metalli hulgimüügiga, mida Alexander Neiland juhtis 13 aastat.
Foto: BE Group AS
Harju maakohus otsustas, et Rootsi metallimüüja BE Groupi Eesti tütarfirma endine juht peab firmale omaenda taskust maksma miljon eurot kahjutasu juhtimise ajal tehtud äridiilide eest. Firmajuht kavatseb esimese kohtuastme otsuse edasi kaevata.

BE Group nõudis oma endiselt juhatuse liikmelt Alexander Neilandilt kohtu kaudu 1,1 miljonit eurot, sest nii suurt kahju kannatas firma kaebajate arvates tema tehtud äriotsuste tõttu, kirjutas Äripäev juunis. Nüüd ongi maakohus teinud otsuse ja rahuldanud hagi peaaegu täielikult - Neilandil tuleb omast taskust maksta koos viivisega kokku 1 066 157 eurot. Otsus pole jõustunud ning Neilandi esindaja Ellex Raidla vandeadvokaat Martin Raude ütleski, et nad pole otsusega nõus ja kaebavad selle edasi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700