Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 28. august 2020

Nõudmiseni varu, mis see on ja milleks

Nõudmiseni varu mõiste käibemaksuseaduses (KMS) on suhteliselt uus mõiste ja paljud maksumaksjad ei ole selle teemaga veel kokku puutunud, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Nõudmiseni varu mõiste on sätestatud KMS § 2 lg 3¹, mille kohaselt on nõudmiseni varu kaup, mis toimetatakse teise liikmesriiki, arvestades kõiki järgmisi tingimusi:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700