Autor: Uno Kõrsmaa, koolitaja, Exceli/VBA arendaja • 30. jaanuar 2023

Liigendtabeli kasutamise võimalused, 3. osa

Mis on liigendtabel ehk pivot table (lühend PT), sai esimesest selleteemalisest artiklist selgeks. Teisel korral tegime Exceli lehel oleva tabeli põhjal esimese PT. Seekord lisame veel juurde mõningaid üksikasju ja soovitusi, mis liigendtabeli kasutamise lihtsamaks teevad.
Koolitaja, Exceli/VBA arendaja Uno Kõrsmaa

Kõigepealt pööran tähelepanu sellele, et päriselus ei ole tabelid tavaliselt staatilised, vaid elavad oma elu – sinna lisatakse andmeid ning vahel korrigeeritakse või eemaldatakse kandeid. See tähendab, et ridade arv võib muutuda. Eelmisel korral tehtud tabel valmis kiirmeetodil:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700