Autor: Raamatupidaja.ee • 14. oktoober 2020

Konsolideeritud finantsaruanded: Konsolideerimisgrupist kui majandusüksusest

Konsolideeritud finantsaruandluse koostamise vajadus võib tuleneda seaduse kohustuslikest nõuetest või ka lihtsalt vabatahtlikust huvist konsolideeritud (finants)info vastu. Konsolideeritud aruandluse koostamise kohustuse korral tuleb järgida seadusandluses sätestatud nõudeid. Vabatahtliku huvi korral võib järgida (aga ei pea järgima) samu nõudeid, kirjutavad BDO Eesti tippspetsialistid Sulev Luiga ja Karoliina Tretter.
Sulev Luiga, BDO Eesti

Praktilistel kaalutlustel on tavapäraselt siiski mõistlik mitte hakata majandusüksuse spetsiifilisi konsolideerimispõhimõtteid ise välja mõtlema – see kasvataks vääralt tõlgendatavate tulemuste ohtu. Arvestades Eesti kultuuriruumis omaksvõetud ja levinud tõekspidamisi, on ka õigemate ja õiglasemate mittestandartsete lahenduste põhjendamine ja viljelemine mittemõistlik ponnistus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700