Raamatupidaja.ee  • 14 oktoober 2020
Uudised
Ainult tellijale

Konsolideeritud finantsaruanded: Konsolideerimisgrupist kui majandusüksusest

Konsolideeritud finantsaruandluse koostamise vajadus võib tuleneda seaduse kohustuslikest nõuetest või ka lihtsalt vabatahtlikust huvist konsolideeritud (finants)info vastu. Konsolideeritud aruandluse koostamise kohustuse korral tuleb järgida seadusandluses sätestatud nõudeid. Vabatahtliku huvi korral võib järgida (aga ei pea järgima) samu nõudeid, kirjutavad BDO Eesti tippspetsialistid Sulev Luiga ja Karoliina Tretter.

Sulev Luiga, BDO Eesti   

Praktilistel kaalutlustel on tavapäraselt siiski mõistlik mitte hakata majandusüksuse spetsiifilisi konsolideerimispõhimõtteid ise välja mõtlema – see kasvataks vääralt tõlgendatavate tulemuste ohtu. Arvestades Eesti kultuuriruumis omaksvõetud ja levinud tõekspidamisi, on ka õigemate ja õiglasemate mittestandartsete lahenduste põhjendamine ja viljelemine mittemõistlik ponnistus.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Külli Reino
  Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel:
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700