Autor: Siim Kannistu, KPMG Baltics OÜ vandeaudiitor • 16. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IFRS 16 rendiarvestus

1. jaanuaril 2019 jõustunud uue rendiarvestuse standardi IFRS 16 „Rendid” kohaselt tuleb alates 2019. aastast ettevõtetel enamikku rendilepinguid bilansis kajastada. See tähendab, et rentnike jaoks muutus rendiarvestus põhjalikult.
KPMG Baltics OÜ vandeaudiitorid selgitavad IFRS 16 rendiarvestuse teemat
Foto: erakogu

IFRS 16 rendiarvestuse põhimõtteid võib rakendada ka Eesti finantsaruandluse standardi (EFS) kasutamisel, mis lihtsustab mõnede ettevõtete jaoks tunduvalt raamatupidamisarvestust. Artikli teises pooles kirjutame mitmetest teemadest, millest varem pole kirjutatud, kuid need võivad osale ettevõtetele väga olulise mõjuga olla.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700