Autor: Uno Kõrsmaa, koolitaja, Exceli/VBA arendaja • 10. juuni 2020

Exceli nipp: unikaalsed väärtused veerust

Töös Exceliga satub vahel ette selline stsenaarium, kus olemasolevast andmete veerust on tarvis teada saada seal paiknevate sisestuste unikaalsed väärtused. Lihtsaim võimalus oleks kasutada Data-ribalt käsku Remove Duplicates või teha seda (samuti Data-ribalt kättesaadava) käsuga Advanced (Filters). Kui aga on vaja unikaalsete väärtuste loendit töötamise ajal korduvalt uuesti monitoorida, läheb selline käsitöö natuke liiga koormavaks. Vaja oleks dünaamilist lahendust.
Uno Kõrsmaa annab nõu, kuidas leida veerust unikaalsed väärtused

Unikaalne dünaamiline loend on võimalik luua näiteks valemitega. Suurema andmehulga korral võib selline lahendus siiski jääda tülikaks ja aeglaseks. Võimalik on ka kasutada VBA-d või luua vastav seos Power Query abil. Nii või teisiti on nende meetodite kasutamisel siiski kasutajal vaja teha mingit ühte tegevust, et loendit pärast muudatusi värskendada.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700