Uudised
Ainult tellijale

Unikaalsed väärtused veerust

Töös Exceliga satub vahel ette selline stsenaarium, kus olemasolevast andmete veerust on tarvis teada saada seal paiknevate sisestuste unikaalsed väärtused. Lihtsaim võimalus oleks kasutada Data-ribalt käsku Remove Duplicates või teha seda (samuti Data-ribalt kättesaadava) käsuga Advanced (Filters). Kui aga on vaja unikaalsete väärtuste loendit töötamise ajal korduvalt uuesti monitoorida, läheb selline käsitöö natuke liiga koormavaks. Vaja oleks dünaamilist lahendust.

Uno Kõrsmaa annab nõu, kuidas leida veerust unikaalsed väärtused  

Unikaalne dünaamiline loend on võimalik luua näiteks valemitega. Suurema andmehulga korral võib selline lahendus siiski jääda tülikaks ja aeglaseks. Võimalik on ka kasutada VBA-d või luua vastav seos Power Query abil. Nii või teisiti on nende meetodite kasutamisel siiski kasutajal vaja teha mingit ühte tegevust, et loendit pärast muudatusi värskendada.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700