Autor: Raamatupidaja.ee • 21. mai 2020

Omakapitali väljamakselt ei pea automaatselt tulumaksu maksma

Riigikohus otsustas, et deklareerimata omakapitali sissemaksete arvelt tehtud väljamaksed ei kuulu automaatselt maksustamisele tulumaksuga, kuigi nii maksuhaldur kui ka seadusandja niimoodi arvasid, kirjutab Grant Thornton Balticu juhtiv maksunõustaja Sander Adamson.
Grant Thornton Balticu juhtiv maksunõustaja Sander Adamson

Seega asus riigikohus seisukohale, et omakapitalist tehtud väljamaksed ei too kaasa tulumaksukohustust, kui väljamaksed ei ületa sissemakseid ning maksumaksja suudab tõendada omakapitali sissemaksete tegemist (olgu siis kapitali sissemaksed deklareeritud või mitte).

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700