Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 4. märts 2020
Ainult tellijatele

Juhuslik tehing Euroopa Kohtu praktikas

Käibemaksuseaduse (KMS) § 32 lõike 2 kohaselt ei võeta maksustatava käibe ja kogukäibe suhte arvutamisel arvesse põhivara võõrandamist, kaasa arvatud juhul, kui maksukohustuslane on KMS-i § 16 lõike 3 kohaselt kauba maksustatavale väärtusele käibemaksu lisanud.

Maksuekspert Tõnis Elling selgitab juhusliku tehingu tähendust
Autor: Meeli Küttim

Samuti ei võeta arvesse juhuslikku KMS-i § 16 lõike 2 punktis 6 ja lõikes 21 nimetatud teenuste osutamist ega juhuslikku kinnisasja kaubana võõrandamist. Täpsustuseks: KMS-i § 16 lõike 2 punktis 6 on sätestatud väärtpaberite käibemaksuvabastus ja lõige 2¹ sätestab finantstehingute käibemaksuvabastuse.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700