Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 4. märts 2020

Juhuslik tehing Euroopa Kohtu praktikas

Käibemaksuseaduse (KMS) § 32 lõike 2 kohaselt ei võeta maksustatava käibe ja kogukäibe suhte arvutamisel arvesse põhivara võõrandamist, kaasa arvatud juhul, kui maksukohustuslane on KMS-i § 16 lõike 3 kohaselt kauba maksustatavale väärtusele käibemaksu lisanud.
Maksuekspert Tõnis Elling selgitab juhusliku tehingu tähendust
Foto: Meeli Küttim

Samuti ei võeta arvesse juhuslikku KMS-i § 16 lõike 2 punktis 6 ja lõikes 21 nimetatud teenuste osutamist ega juhuslikku kinnisasja kaubana võõrandamist. Täpsustuseks: KMS-i § 16 lõike 2 punktis 6 on sätestatud väärtpaberite käibemaksuvabastus ja lõige 2¹ sätestab finantstehingute käibemaksuvabastuse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700