Autor: Marianne Lõhmus • 11. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riskide maandamine ja väärtuse loomine

Sel aastal keskendub Raamatupidaja.ee ja Eesti Siseaudiitorite Ühingu koostöös korraldatav Sisekontrolli konverents protsessile ja kaardile. Päeva esimeseks esinejaks on ühe keerukaima kontrollisüsteemiga valdkonnaga lähedalt kokku puutunud Erik Sakkov, kes täna on lennundusest taandunud ning eelistab end nimetada loominguliseks inimeseks.

Lennunduses on riskide maandamine kõige olulisem faktor – kõik otsused ja protseduurid on paigas, paberile pandud ning nende järgimine on rohkem kui kohustuslik. Alustades lennujaama turvakontrollist kuni lennuki õhkutõusmiseni, kõik on detailideni paigas. Vältida tuleb kõikvõimalikke riske, ka neid, mis tunduvad pea võimatud, kontrollida väiksemaidki ohumärke ning välistada võimalikud rumalad või emotsionaalsusel põhinevad otsused.

Mida kaart meile tegelikult räägib?

Selle tulemusena on lennundus väga turvaline, 2017 aastal ei juhtunud ühtki õnnetust reisilennukiga - 3,8 miljardit inimest külastas õhuruumi ohtu sattumata.

Lennudnuse aluseks on kaart – seesama maakaart, mis juhatab meid võõras linnas õige kohani või näitab, kui lai on ookean Euroopast Ameerikani. Aga mida kaart meile tegelikult räägib? Kes on need inimesed, kes elavad seal kaardi sees? Kui suur on maailm ja kui väikesed tegelikkuses meie võimalused? Milliseid piiranguid kaart meile seab ning missugused üllatused võivad meid ees oodata? Miks peaks lennufirma lendama Londonist Tallinnasse, kui saab sama ajaga lennata 3 Pariisi otsa?

Kaardist ja lennundusest räägib Erik Sakkov Sisekontrolli konverentsil: Protsess ja Kaart – 18. aprillil 2019.

Erik on töötanud erinevatel ametikohtadel meelelahutusäris, panganduses, laevanduses ning lennunduses. Täna tegeleb ta innovatiivse arhitektuuri- ja ehitustehnoloogia juurutamisega ning annab ettevõtetele turunduse-, toote- ja teenusedisaini alast nõu.

Erik töötas 6 aastat Tallinna Sadamas ja 6 aastat Tallinna Lennujaamas. Eriku juhtimisel sai Tallinna Sadam Läänemere kruiisisadamaks nr 2, Tallinna Lennujaam "Maailma Kõige Kodusemaks Lennujaamaks" ning 2013 aastal nimetati ta Eesti Turismi Promootoriks.

Erik on üks rahvusliku lennufirma Nordica asutajatest, kelle meeskond töötas ettevõtte nullist üles pea olematu ajaga. Erik on üks uudset ehitustehnoloogiat pakkuva ettevõtte Teokarp asutajatest, World Cleanup Day (15.09.2018) turundusjuht, konsultant ja Belgia aukonsul. Tema pikaajaliseks hobiks on olnud rokkansambel Pantokraator.

Sisekontrollikonverentsil "Protsess ja Kaart" astuvad ülesse veel:

- Algis Perens "Protsessijuhtimise põhitõed. Kuidas protsesse juhtida?"

- Evelin Kasenõmm "Protsessid teenuste juhtimise tööriistakastis"

- Kristi Toommägi "Protsessikaart kui sisekontrollisüsteemi alustala"

- Kaarel Krinal "Kuidas suurendada väärtust vähendades raiskamist?"

- Carri Ginter "Viimane etapp. Kohtuprotsessid"

Lisaks ootame esinejat rääkima kohalike omavalitustse sisekontrollisüsteemi juhendist, ID kaardi juhtimist ning põnevas paneeldiskussioonis räägime rahapesujuhtumitest panganduses.

Rohkem infot ja registreerimine SIIN!

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700