19. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidaja kui integreeritud mõtlemise ja juhtimise eestvedaja

Ülle Pärl toob välja integreeritud mõtlemise ja planeerimise eelised
Foto: erakogu
Enam ei piisa ainult finantsilistele aspektidele keskendumisest – vaja on ka eri valdkondi lõimivat vaadet.

Raamatupidamise üks lõpptulemusi, majandusaasta aruanne, teeb läbi suuri muutusi. Enam kui sajand tagasi aastaaruandele seatud eesmärk – anda aktsionäridele finantsinfot – asendub hinnangutel põhineva infoga, mille eesmärk on anda ettevõttega seotud huvirühmadele teavet tulevikku puudutavate otsuste tegemiseks. Ettevõte ei tarbi ainult finantskapitali, vaid palju keerulisemat, kapitali eri liikidest – finants-, tootmis-, intellektuaalne, inimlik, suhte- ja looduslik kapital – koosnevat kogumit. Samuti on aru saadud, et äriprotsesside tulemusena muutub ja on mõjutatud lisaks finantsidele ning toodetele/teenustele ka organisatsiooni ja temaga kokku puutuvate gruppide intellektuaalne, inimlik, suhte- ja looduslik kapital. Kiiresti muutuvas, avatud infoväljaga ja võrgustunud keskkonnas toimetamisel ei piisa sellest, kui keskenduda ainult finantsilistele ning otseselt toodete ja teenustega seotud aspektidele. Vaja on komplekssemat, laiaulatuslikumat ja samas eri valdkondi lõimivat vaadet.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700