Autor: Juuli Laanemets • 25. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuluarvestus näitab võimalused kätte

Rein Parelo on juhtinud tegevuspõhise kuluarvestuse tarkvara OptimeABC väljatöötamist ja tuleb 4.aprillil rääkima teemal: Kuidas kuluarvestus aitab kasumlikkust tõsta?

Loengul osalejad saavad teadmisi, mille abil  paremini korraldada ressursikeskset majandusarvestust, arendada ja hallata tõhusalt tegevuspõhist kulumudelit ning analüüsida ja juhtida toodete ja klientide kasumlikkust.

Kuluarvestus ettevõttes on oluline teema nii juhtkonnale kui finantsosakonnale, ühendades endas nii finants- kui juhtimisarvestust. Läbi kuluarvestuse saame jälgida ettevõtte finantsarvestuse protsessi: raamatupidamisregistrite, varude maksumuse kujunemise ja kajastamise bilansis, kaupade realisatsiooniga seotud kulusid ja nende kasumiaruandes kajastamist. Veel saab analüüsida kulude jaotuvust ning nende rakendusi ettevõtte juhtimisarvestuse protsessis ning varustada ennast olulise informatsiooniga toodete ja teenuste omahinna kalkuleerimisel, hinnakujundamisel ja kulude planeerimisel.

Koolituspäeval otsitakse vastuseid küsimustele: kas me tegelikult ikka teame, kui kasumlikud on meie tooted? Kas oskame prognoosida, milliseks kujunevad omahinnad tulevikus; millised kliendid on meile tegelikult kasumlikud; mida teha mitte kasumlikega? Mis on vahet toote-, kliendi- ja brändikasumlikkusel? Koolitusel käiakse läbi ettevõtte kulu- ja tuluarvestuse loogika, see võimaldab luua lihtsa, kuid tõhusa majandusarvestussüsteemi. Analüüsides protsesse ja kasumlikkust saame loobuda mittevajalikest tegevustest.

Koolitus annab:• arusaama kasumlikkuse mõõtmisest – kuidas mõõta ning hinnata toote- ja kliendikasumlikkust;

• praktilised oskused ettevõtte majandusarvestuse korraldamiseks moel, mis toetab juhtimisarvestuse vajadusi ja  muudab tegevuspõhise arvestuse haldamise lihtsaks ja tõhusaks;• teadmised tegevuspõhise kuluarvestuse ja juhtimise (ABC/M – activity based costing/management) põhimõtetest ja ülesehitusest;• teadmised tegevuspõhise kuluarvestuse ja planeerimise seostest finants- ja strateegilise planeerimisega.

Koolituse teemad:• Kuidas ehitada kuluarvestussüsteem üles nii, et see aitaks ettevõttel olla kasumlikum? Kuidas seda tõhusalt rakendada?

• Traditsiooniline vs tegevuspõhine kuluarvestus – miks meil ABCd vaja on?• Ressursikeskne kuluarvestus traditsioonilise raamatupidamisarvestuse osana – kuidas tagada kuluarvestuse efektiivsus ja juhtimisinfo olemasolu?• Tulude struktureerimine ja andmelaod – kas tulude korrastamine on lihtsam kui kuluarvestuse korrastamine?• Tegevuspõhise kulumudeli koostamine: kuluobjektide, ressurside ja tegevuste loendite koostamine ning mudeli loomine – kuidas seda teha mõistliku aja ja rahaga?• Aruandlus: toote/teenuse-, brändi-, kliendi- ja kanalitulususe mõõtmine – miks on ABC kasumlikkuse mõõtmisel vältimatu?

Koolitus toimub 4. aprillil Meriton Grand Conference & SPA Hotel, Paldski mnt. 4.

Koolitusel osalemine maksab kuni 28. märtsini registreerudes 229 eurot (km-ga 274.80 eurot), alates 29. märts 259 eurot (km-ga 310.80 eurot). Kahe või enama isiku korraga registreerimisel ühest maksjaettevõttest kehtib hindadele 5% soodustus.

Täpse info ja registreerimistingimused leiate SIIT.

Registreeruda saate SIIN.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700