26. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasse Lehis: kaalume müügimaksu osas edasikaebamist

Õiguskantsler Indrek Teder teatas, et ei asu müügimaksu menetlema. Maksumaksjate liidu juhi Lasse Lehise sõnul on liidu järgmine käik arvatavasti kaebus Euroopa Komisjonile.

Õiguskantsler teatas, et ei asu müügimaksu küsimust menetlema, sest määruse jõustumisel on maksumaksjal efektiivsem oma õigusi kaitsta individuaalse vaidluse lahendamise käigus kohtumenetluses.

Tallinna linnavalitsus esitas eile linnavolikogule müügimaksu määruse täiendamise eelnõu, mis jätab müügimaksu alt välja e-kaubanduse, füüsilistele isikutele müüdava vee ja elektri ning soojusenergia. 

 "Osaliselt annab see eelnõu vastuse meie tõstatatud küsimustele, aga mingis osas tekib täiendavat segadust - kasvõi see, et juriidilisele isikule müüdud kaupa ei maksustata. See peaks tähendama, et kui ma kassas ütlen, et palun arve näiteks maksumaksjate liidule, siis peaks kassapidaja kohe hinna ümber arvutama. Iseenesest on tore, et Tallinn üritab maksureegleid selgemaks teha, aga minu arvates kehtiva kohalike maksude seaduse raamides ei ole kuidagi võimalik müügimaksu niimoodi kehtestada, et see normaalselt ja arusaadavalt toimiks. Seega EML arvates saab mõistlik lahendus olla siiski müügimaksu ärakaotamine ja vajadusel võib Tallinnale anda õiguse kehtestada mingeid muid kohalikke makse, mida oleks lihtsam hallata. Arvatavasti meie järgmine käik on kaebus Euroopa Komisjonile, kes hindaks müügimaksu vastavust Euroopa Liidu õigusele," kommenteeris Lehis.

 

 

 

Autor: Lemmi Kann, Kaisa Gabral

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700