Autor: Maris Männik-Gaite Cruz, Helen Kutser-Sannik ja Anneli Tamla, BDO Eesti • 14. märts 2023

7 küsimust: finantskontrolleri ärikriitiline töö ettevõttes

Finantskontrolleri nimetus kõlab tähtsalt ja põnevalt, aga mida selle ameti esindaja teeb ja miks tema töö on ettevõttele oluline? BDO eksperdid selgitavad.
BDO Eesti kontrollerite naiskond
Foto: BDO Eesti

Finantskontroller alustab sisuliselt sealt, kus raamatupidaja lõpetab: koostab juhtkonna ja grupi jaoks detailseid aruandeid, kontrollib eelarve täitmist, analüüsib tulusid ja kulusid, otsib põhjuseid, kus ja miks eelarve ja tegelik tulemus erinevad jne. Väiksemates ettevõtetes täidab kontrolleri rolli tihti kas (pea)raamatupidaja või juht ise, kuid ettevõtte kasvades on mõistlik need funktsioonid eraldada. Nii on paremini reguleeritud töömaht ning vead tulevad kergemini välja, kuna sisestaja ja kontrollija ei ole sama inimene.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700