Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 13. juuni 2022

Sisendkäibemaksu mahaarvamise õigus oma töötajate tasuta toitlustamisel

Oma töötajate toitlustamisega seotud teema tuli teravamalt päevakorda siis, kui COVID-19 pandeemia ajal oli tööandjatel odavam ja lihtsam toit töötajatele kohale tuua, kui lasta neil avalikus kohas söömas käia ja riskida haigestumisega.
Ernst & Young Balticu juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Tegemist ei olnud tavapärase töötajatele erisoodustuse pakkumisega, vaid tööandajad tegid seda lähtudes oma majanduslikest huvidest. Tööandjale on märksa soodsam tagada enda asutuse või ettevõtte ruumides oma töötajate toitlustamine, kui kaotada töötajad võitluses haigusega, mis võib halvata pikemalt kogu edasise majandustegevuse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700