Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 10. mai 2022

Pärast kooli lastele erinevate tegevuste organiseerimine ei ole maksuvaba koolitusteenus

Käibemaksudirektiivi artikli 132 lõige 1 kohaselt vabastavad liikmesriigid käibemaksust laste ja noorte haridus, kooli- või ülikooliharidus, kutseõpe või ümberõpe, samuti nendega otseselt seotud teenuste osutamise ja kaubatarned nimetatud eesmärkidel tegutsevate avalik-õiguslike organisatsioonide või teiste asjaomases liikmesriigis sarnastel eesmärkidel tegutsevana tunnustatud organisatsioonide poolt. Kaasuse asjaolud olid lühidalt järgmised.
Tõnis Elling, mag. iur., Ernst & Young Balticu maksunõustaja

Happy Education on Rumeenia äriühing1, kes osutab haridusteenuseid, mis seisnevad kohustuslikule õppekavale lisaks täiendava tegevuse korraldamises, nagu järeleaitamiskursused, haridusprogrammide, võõrkeelte ja kunstiõpetuse kursused, sportimine, lastele kooli järele minek ning toitlustamine pärast kooli. Küsimus oli selles, kas tegemist on maksuvaba haridusteenusega või pigem tavalise maksustatava teenusega.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700