Autor: Raamatupidaja.ee • 4. oktoober 2021

KKK: Erasõidud N1 kategooria sõidukiga ja maksud

KPMG Baltics spetsialistid selgitavad, kuidas käib N1 kategooria sõiduki maksuarvestus, kui kaubikut kasutatakse ka erasõitudeks. Ja mis saab siis, kui eratarbeks kasutamine töötaja poolt hüvitatakse?

? 1) Ettevõtja soetab endale töösõitudeks N1 kategooria sõiduki. Töötajale võimaldatakse kasutada sõidukit üksikud korrad aastas ka erasõitudeks ning ettevõte tasub erakasutuselt erisoodustusmaksud. Kas ka sellisel juhul on võimalik arvata sõiduki soetuse ning muude sõiduki kuludelt (hooldus, kütus jms) sisendkäibemaks 100% tagasi ilma hilisema käibemaksu ümberarvestuseta? Kas käibemaksu käsitlus muutuks, kui töötaja hüvitaks ettevõttele erasõidud?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700