Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 5. november 2020
Ainult tellijatele

Sotsiaalhoolekandega seotud teenuse käibemaksuga maksustamine

Sotsiaalhoolekandega seotud teenuste maksuvabastuse jaoks on käibemaksdirektiiv sätestanud kaks tingimust. Osutatud teenus peab olema hoolekande või sotsiaalkindlustusega otseselt seotud teenus ning selle teenuse osutaja peab olema avalik-õiguslik organisatsioon või mõni muu organisatsioon, mida liikmesriik selles vallas tunnustab.

Maksunõustaja Tõnis Elling käsitleb sotsiaalhoolekandeteenuste käibemaksuga maksustamist
Autor: Meeli Küttim

Käibemaksudirektiivi artikli 132 lõike 1 punkti g kohaselt vabastavad liikmesriigid käibemaksust otseselt hoolekande ja sotsiaalkindlustusega seotud teenused ja kaubatarned (sealhulgas vanadekoduteenused), mida osutavad avalik-õiguslikud organisatsioonid või teised asjaomases liikmesriigis heategevana tunnustatud organisatsioonid. Eraõiguslikud juriidilised isikud saavad samuti maksuvaba hooldusteenusega seotud teenust osutada, kui liikmesriigid sellised tingimused on loonud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700