Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 5. november 2020

Sotsiaalhoolekandega seotud teenuse käibemaksuga maksustamine

Sotsiaalhoolekandega seotud teenuste maksuvabastuse jaoks on käibemaksdirektiiv sätestanud kaks tingimust. Osutatud teenus peab olema hoolekande või sotsiaalkindlustusega otseselt seotud teenus ning selle teenuse osutaja peab olema avalik-õiguslik organisatsioon või mõni muu organisatsioon, mida liikmesriik selles vallas tunnustab.
Maksunõustaja Tõnis Elling käsitleb sotsiaalhoolekandeteenuste käibemaksuga maksustamist
Foto: Meeli Küttim

Käibemaksudirektiivi artikli 132 lõike 1 punkti g kohaselt vabastavad liikmesriigid käibemaksust otseselt hoolekande ja sotsiaalkindlustusega seotud teenused ja kaubatarned (sealhulgas vanadekoduteenused), mida osutavad avalik-õiguslikud organisatsioonid või teised asjaomases liikmesriigis heategevana tunnustatud organisatsioonid. Eraõiguslikud juriidilised isikud saavad samuti maksuvaba hooldusteenusega seotud teenust osutada, kui liikmesriigid sellised tingimused on loonud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700