Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 2. november 2020

Hüvitis võib olla tasu eest teenus

Liisingulepingu ennetähtaegsel lepingu lõpetamisel makstav hüvitis on tasu eest teenus, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Kindlasti tuleb olla tähelepanelik, kuna alati ei ole nii, nagu pealkirjas väidan. Alati tuleb analüüsida konkreetseid asjaolusid. Euroopa Kohus analüüsis olukorda1, kus äriühing „BA Kreditanstalt Bulus“ (Bulus või liisinguandja), sõlmis liisinguvõtjaga ostuvõimalusega liisingulepingu, mille kohaselt kohustus liisinguandja ostma liisinguvõtja nimetatud kinnistu, ehitama sellele hoone ja andma selle koos hoonega liisinguvõtja kasutusse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700