Autor: Raamatupidaja.ee • 15. oktoober 2020

Konsolideeritud finantsaruanded: Kontsernist ja konsolideerimisgrupist

Konsolideeritud finantsaruandluse koostamine algab konsolideerimisgrupi konsolideeritavate majandusüksuste (mida konsolideerida?) ning konsolideerimisvajaduse (miks/kuidas konsolideerida?) määratlemisest, kirjutavad BDO Eesti spetsialistid Sulev Luiga ja Gerli Otto. Erialases kõnekeeles kasutatakse termineid nagu „konsolideerimisgrupp“, „kontsern“ (ja „kontserniarvestus ja -aruandlus“), „grupp“ (ja „grupiarvestus ja -aruandlus“), „ühise kontrolli all olevad (majandus)üksused“, „seotud ettevõtted“ jt.
Gerli Otto, BDO Eesti

Need terminid võivad, kuid ei pruugi, tähendada sama asja konsolideeritud finantsaruandluse vaatenurgast, sest:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700