Autor: Janno Hermanson, PwC Eesti juhtivaudiitor • 21. veebruar 2020
Ainult tellijatele

ESEF - uus aruandlusnõue börsiettevõtetele

Kõik börsil noteeritud ettevõtted, kelle majandusaasta lõpeb kalendriaastaga, peavad oma 2020. aasta majandusaasta aruannetes arvestama uute, ESEFi nõuetega. Tegemist on Euroopa ühtse elektroonilise aruandluse vorminguga, mille kohaselt kõik ELi reguleeritud turgudel noteeritud ettevõtted peavad juba osa oma 2020. aasta aruandest esitama uues tehnilises formaadis (XHTML).

PwC Eesti juhtivaudiitori Janno Hermanson
Autor: PwC Eesti

See tähendab, et oma raamatupidamise aruande põhiaruannetes (finantsseisundi aruanne, koondkasumiaruanne, rahavoogude aruanne ning omakapitali muutuste aruanne) tuleb hakata kasutama masinloetavaid märgendeid, mis põhinevad rahvusvaheliste finantsaruandluse standardite (IFRS) taksonoomial. 2022. aasta raamatupidamise aastaaruannetes on kohustuslik masinloetavalt märgistada juba kogu informatsioon.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700