Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 12. oktoober 2020

Millised maksuriskid tekivad, kui töötaja varastab

Kui enamasti kurdavad ettevõtjad, et riik nõuab liigset bürokraatiat ja dokumenteerimist, siis maksuõiguslikust vaatenurgast võib tehingute puudulik dokumenteerimine valusalt kätte maksta. Advokaadibüroo ATTELA partner ja vandeadvokaat ning TalTechi finantsarvestuse õppetooli rahvusvahelise maksunduse lektor Marko Saag selgitas septembris toimunud Sisekontrolli Aastakonverentsil, kuidas peaks ettevõtja oma firmat maksuriskide eest kaitsma.
Advokaadibüroo ATTELA partner ja vandeadvokaat ning TalTechi finantsarvestuse õppetooli rahvusvahelise maksunduse lektor Marko Saag Sisekontrolli Aastakonverentsil maksuriskidest rääkimas

Alates 2000. aastate algusest on Eestis olnud mitu juhtumit, kus fiktiivsete arvetega viiakse raha tankistide kaudu ettevõttest välja ning seejärel kasutatakse sularahana näiteks ümbrikupalgaks. On ka selliseid juhtumeid, kus korralik juht satub justkui kogemata mõnda kuritegelikku ahelasse, sest maksuhaldur tuvastab töötajate ja toodanguta „arvevabriku”, mis väljastab ettevõtetele arveid, mis ära makstakse ja korduvalt edasi müüakse. Kuna maksuamet tankistidelt raha enamasti kätte ei saa, liiguvad haldurid samm-sammult edasi, kuni jõuavad esimese maksevõimelise ettevõtteni, kellelt kogu summa sisse nõuda.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700