Gerli Ramler • 12 oktoober 2020
Uudised
Ainult tellijale

Millised maksuriskid tekivad, kui töötaja varastab

Kui enamasti kurdavad ettevõtjad, et riik nõuab liigset bürokraatiat ja dokumenteerimist, siis maksuõiguslikust vaatenurgast võib tehingute puudulik dokumenteerimine valusalt kätte maksta. Advokaadibüroo ATTELA partner ja vandeadvokaat ning TalTechi finantsarvestuse õppetooli rahvusvahelise maksunduse lektor Marko Saag selgitas septembris toimunud Sisekontrolli Aastakonverentsil, kuidas peaks ettevõtja oma firmat maksuriskide eest kaitsma.

Advokaadibüroo ATTELA partner ja vandeadvokaat ning TalTechi finantsarvestuse õppetooli rahvusvahelise maksunduse lektor Marko Saag Sisekontrolli Aastakonverentsil maksuriskidest rääkimas  

Alates 2000. aastate algusest on Eestis olnud mitu juhtumit, kus fiktiivsete arvetega viiakse raha tankistide kaudu ettevõttest välja ning seejärel kasutatakse sularahana näiteks ümbrikupalgaks. On ka selliseid juhtumeid, kus korralik juht satub justkui kogemata mõnda kuritegelikku ahelasse, sest maksuhaldur tuvastab töötajate ja toodanguta „arvevabriku”, mis väljastab ettevõtetele arveid, mis ära makstakse ja korduvalt edasi müüakse. Kuna maksuamet tankistidelt raha enamasti kätte ei saa, liiguvad haldurid samm-sammult edasi, kuni jõuavad esimese maksevõimelise ettevõtteni, kellelt kogu summa sisse nõuda.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Külli Reino
  Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel:
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700