Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 8. juuni 2020

Ärilisel eesmärgil antav koolitus võib olla käibemaksuvaba

Käibemaksudirektiivi artikli 132 lõike 1 punktides i, l, m ja q on sätestatud, et liikmesriigid vabastavad käibemaksust muuhulgas laste ja noorte hariduse, kooli- või ülikoolihariduse, kutseõpe või ümberõpe, samuti nendega otseselt seotud teenuste osutamise ja kaubatarned nimetatud eesmärkidel tegutsevate avalik-õiguslike organisatsioonide või teiste asjaomases liikmesriigis sarnastel eesmärkidel tegutsevana tunnustatud organisatsioonide poolt.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Käibemaksudirektiivi artikli 133 esimese lõigu punktides a–d on ette nähtud:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700