Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 25. mai 2020

Aheltehingute käibemaksustamine ajutises aktsiisivabastuses liikuva kauba puhul

2020. aasta algusest jõustusid Eestis käibemaksuseaduse muudatused, mille abil peaks muutuma selgemaks aheltehingute maksustamine olukorras, kui ostja vastutab kauba transpordi eest, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Nüüd on Euroopa Liidu Kohtus (Euroopa Kohtus) saanud lahenduse olukord1, kus aheltehingu maksustamise objektis oli ajutises aktsiisivabastuses veetav aktsiisikaup. Küsimus oli selles, kas ja kuidas mõjutab aktsiisikauba vabasse ringlusesse lubamine veetava kauba käibemaksukäsitlust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700