Raamatupidaja.ee  • 20 veebruar 2020
Uudised
Ainult tellijale

2019. aasta maksutulud kasvasid

2019. aasta detsembris kogus maksu- ja tolliamet 814,6 miljonit eurot makse, mis on 17,1 protsenti rohkem kui 2018. aasta samal kuul. Kaheteistkümne kuu kokkuvõttes tasuti maksutulu 7,87 miljardit eurot ning see moodustas 101,3 protsenti eelarves planeeritust.

Foto: pixabay

Möödunud aastal vedasid maksutulu kogukasvu eelkõige tööjõumaksud. Sotsiaalmaksu eelarve täitus 102,1 protsendiliselt ning füüsilise isiku tulumaksu eelarve täitumine oli 109,0 protsenti. Kasvu peamine põhjus on ootusest kiirem palgafondi suurenemine, mida toetas nii keskmise töötasu kui ka töötajate arvu kasv. Maksuameti andmete kohaselt oli tööhõive 2019. aasta lõpu seisuga 60,7 protsenti.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700