Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 12. detsember 2019

Maksuvaba käive

Kaupa saab müüa käibemaksuvabalt kui selle ostmisel puudus ettevõtjal võimalus sisendkäibemaksu maha arvata, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli-Kyttim

Käibemaksuvabastused on sätestatud käibemaksuseaduse (KMS) §-s 16. Kui kinnisasja maksuvabastusest on olnud päris palju juttu, siis selles paragrahvis sätestatud teised maksuvabastused on tunduvalt vähem tähelepanu pälvinud. Nii näiteks ütleb KMS § 16 lg 2 p 9, et kaup on maksuvaba, mille soetamisel puudus õigus sisendkäibemaksu mahaarvamiseks, välja arvatud juhul, kui kaup on soetatud enne soetaja maksukohustuslasena registreerimist või kui kauba soetamisel on sisendkäibemaks maha arvatud osaliselt.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700