Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 23. juuli 2019

Impordi käibemaksu kohustus

Impordi käibemaksu kohustus tekib riigis, kus kaup tegelikult tarbimisse lubati, kirjutab Ernst & Young Baltic AS-i juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS-i juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Käibemaks on tarbimismaks, mis tähendab, et kaubad ja teenused tuleb maksustada selles liikmesriigis, kus neid tarbima hakatakse. See on lihtne ja arusaadav põhimõte, kuid teatud juhtudel põhjustab see ka vaidlusi, millest osad jõuavad ka Euroopa Kohtusse. 10. juulil 2019 tegi Euroopa Kohus otsuse1, kus vaieldi selle üle, kas tolli eeskirjade rikkumine ühes riigis toob kaasa impordi käibemaksu kohustuse, kui kaubad lubati vabasse ringlusesse teises liikmesriigis.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700