Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 26. september 2019

Kavandatud kreeditarvete muudatus käibemaksuseaduses lükati teadmata tulevikku

Vabariigi Valitsus arutas 19.09.2019 istungil käibemaksuseaduse muutmise seaduse eelnõud ja otsustas saata muudatusettepanekud Riigikogule. Kahjuks saadeti Riigikokku esialgse eelnõu kärbitud variant, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Foto: Meeli Küttim

Välja jäeti kreeditarevete laiemat kasutusala võimaldav regulatsioon, mis viiks käibemaksuseaduse (KMS) kooskõlla Euroopa Kohtu poolt antud juhistega. Rahandusministeerium valmistas küll vastavad muudatused ette, aga seekord need Vabariigi Valitsuselt rohelist tuld ei saanud. Väidetavalt ei ole küll kreeditarvete muudatused päriselt prügikasti vistatud, aga eks seda näitab aeg.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700