Autor: Raamatupidaja.ee • 20. juuni 2019

Euroopa Kohus meenutas käibemaksu põhitunnuseid

Euroopa Liidu kohus tuletas meelde, millised on käibemaksu tunnused, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Euroopa Liidu Kohus (Euroopa Kohus) asus 12. juuni 2019 lahendis1 seisukohale, et Hispaanias kohaldatav varaliste õiguste ülemineku ja dokumentaalselt tõestatud õigustoimingute maks ei ole vastuolus käibemaksudirektiivi mõttega. Oro Efectivo ostis oma majandustegevuse käigus isikutelt suure kulla- või muu väärismetallisisaldusega esemeid ja müüs neid teistele kange või mitmesuguseid väärismetallist detaile valmistavatele ettevõtjatele edasi, selleks et need töödelda ja edasi ringlusse lasta. Kohalik makshaldur leidis, et nimetatud kauba ostutehinguid tuleb maksustada õiguste ülemineku ja dokumentaalselt tõestatud õigustoimingute maksuga. Maksumaksja ei olnud selle seisukohaga nõus ja väitis, et selle maksuga maksustamine, lisaks käibemaksule, rikub käibemaksu neutraalsuse põhimõtet.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700