Uudised
Ainult tellijale

Suhtlemisstressi põhjustavad erinevused

Stressi bioloogiline eesmärk on suurendada valmisolekut ohuolukorras toimetulekuks. Vaatamata sellele, et füüsilist ohtu kujutavaid olukordi on meie elus võrdlemisi vähe, tajuvad meie meel ja keha stressitekitavatena ka muutusi ja üleminekuid, sest need sekkuvad olemasolevasse tasakaalu ning nõuavad kohandumist.

Gerda Urva selgitab stressi põhjuseid   Foto: erakogu

Stress on meie igapäevane kaaslane, mis võib väljenduda emotsionaalselt ja füüsiliselt tuntava pingeseisundina. Tihtipeale tajutakse stressitekitavatena olukordi, kus ohus on praegune elustiil, isiklik turvalisus, majanduslik või emotsionaalne stabiilsus, sotsiaalne staatus, väärtussüsteem või minapilt. Ohu tajumine on astmeline. See algab meelelise aistinguga – nähakse, kuuldakse või kogetakse midagi, mis käivitab kognitiivse töötlemise, mille käigus sündmus sildistatakse, antakse hinnang selle tähenduse ulatusele ja määratakse meie elule tekitatava lõhestatuse määr.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700