Autor: Juuli Laanemets • 1. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksu- ja tolliametil uus aadress

Maksu ja tolliameti (MTA) juriidiline aadress muutub 1. novembrist ja on edaspidi Lõõtsa 8a, 15176 Tallinn. Alates 26. novembrist teenindatakse kliente Ülemiste City ärilinnaku uues hoones asuvas teenindussaalis.

esmaspäeval, 25. novembril suletud.

Kuna ametnike kolimise protsess on juba alanud, siis võidakse inimesi kutsuda ametniku juurde Lõõtsa tänavale ka enne teenindussaali avamist. Seega soovitab MTA täpselt tähele panna, millisele aadressile on klient kutsutud.

Uus teenindussaal asub Ülemiste City ärilinnakus, äsjavalminud kolmiktornide kompleksi keskmises tornis. Maksuameti sõnul tuleb panna, et sissepääs teenindussaali asub Valukoja tänaval, kus see on selgelt ka maksu- ja tolliameti sildiga tähistatud. 

„Uue teenindussaali kujundus kannab asutuse identiteeti, saal on avaram ning koondab ühte ruumi kokku seni mööda Endla tänavat laiali olnud teeninduskohad,“ rääkis MTA teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmann. „Uuendusena oodatakse edaspidi teenindussaali ka neid kliente, kes on ametisse kutsutud konkreetse ametniku poolt näiteks dokumente esitama või selgitusi andma.“ 

Uus teenindussaal viidi klientide hulka arvestades vastavusse ameti tegeliku vajadusega. Ruumipaigutus saalis on kliendisõbralikum ja avaram. Klientidele on kasutamiseks kliendiarvutid, mille kaudu saab kasutada e-maksuametit, samuti on olemas WC ja inva-WC.

Võrreldes senisega paraneb juurdepääs teenindussaalile ning klientidel on rohkem parkimisvõimalusi. „Kui Endla tänaval oli saadaval vaid paarkümmend parkimiskohta, mis olid alatasa hõivatud, siis uue teenindussaali ümbruses on mitu suurt parklat ning ka Ülemiste keskuse parkla on lühikese jalutuskäigu kaugusel. Seega ei tohiks parkimiskohtadega probleemi tekkida,“ märkis Reitmann. 

MTA uue maja ümbruses on kaks erinevat parkimistsooni –  tänavaäärsed parkimiskohad asuvad reeglina tsoonis „EP35“, kus parkimine on tasuline esimesest minutist, kuid suured parklad lähiümbruses on parkimistsoonis „EP90,“ kus saab parkimiskellaga 2h tasuta parkida. Pikema parkimise eest saab tasuda mobiilselt.

Alates novembri algusest hakkab Ülemiste City’st läbi sõitma ka viis bussiliini, lähimad bussipeatused on Lõõtsa ja Dvigateli. Info bussipeatuste asukoha ning bussiliinide kohta leiab kõrvaltolevatel jooniselt.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700