Autor: Lemmi Kann • 1. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidajate lemmikud oktoobris: TOP 10

Vaata, milliseid artikleid pidasid raamatupidaja.ee lugejad kõige huvitavamateks ja kasulikumateks.

1. Aasta 2012 - mida toovad tulumaksumuudatused

Tulumaksuseaduses jõustub uue aasta alguses rohkelt muudatusi. Millised need on,võttis kokku Ivo Vanasaun, AS Deloitte Advisory maksu ja juriidilise osakonna juhtivkonsultant.

2. Kas tasaarvestamiseks peab olema vastaspoole nõusolek? Tasaarvestamine on juba pikka aega praktikas kaasa toonud arusaamatusi raamatupidamise korraldamise osas – nimelt, kas tasaarvestamise kajastamiseks bilansis on vajalik kliendiga sõlmida selle kohta eraldi leping või piisab ühepoolsest tahteavaldusest? Asja selgitasid Piret Blankin, Advokaadibüroo TARK GRUNTE SUTKIENE partner, vandeadvokaat ja Tauno Tark, Advokaadibüroo TARK GRUNTE SUTKIENE jurist.

3. India ookean: India, Hiina või islami ookean? 21. sajandil võib India ookeani piirkonnast saada maailmamajanduse süda. Jõukus viib omakorda mõjukuse kasvuni, millest järeldub võimuküsimus - kes valitseb India ookeani, see valitseb ka Aasiat, maailmast rääkimata, kirjutab Arengufondi blogis Fututuba.ee Neeme Raidvee.

4. Kui dividendid jäävad välja maksmata... Kuidas kajastada majandusaasta aruandes juba määratud, kuid välja maksmata jäänud dividende, selgitab Äripäeva käsiraamatute foorumis BDO Eesti.

5. Säästev autosõit - kuidas see käib? Kodukontoriga seotud maksuprobleemid Mis on kodukontor? Internetis surfates annavad otsingumootorid sõnale „kodukontor” tavaliselt vastuseks kontorimööbli valiku, kuid suurt ei midagi kodukontoriga seotud maksuriskidest. Selle tühimiku täitis Tõnis Jakob, OÜ Marisett maksukonsultant ja vandeaudiitor.

Säästev autosõit on oluline ja paljuräägitud teema. Selle reeglid kehtivad kõikidele autodele olenemata nende hinnast, mootorikütte liigist või mootori võimsusest. Millised need reeglid on selgitas Janek Ote.6.

7. 4 võimalust, kuidas olulisi tegevusi järjestada Ajajuhtimise koolitaja Ardo Reinsalu tegi ülevaate enimlevinud prioriseerimistehnikatest, millest võib kasu olla oma ülesannete ja kohustuste järjestamisel.

8. Keskmise töötasu arvestamise kord muutub lihtsamaks Valitsus kinnitas 6.oktoobril muudatused keskmise töötasu maksmise tingimustes ja korras. Selgituse järgi vähendavad määruse muudatused tööandja halduskoormust, kuna tööandjal on võimalik teatud juhtudel maksta töötajale kokkulepitud töötasu keskmise töötasu arvutamise asemel.

9. Uus OÜ: millal teha sissemakse ja maksta dividende? Mis hetkel peab värskelt asutatud OÜ tegema sissemakse ja milla võib OÜ endale dividende maksta, selgitab Äripäeva käsiraamatute foorumis BDO Eesti.

10. Ujumine ja maksud Sügise lähenedes jaheneb looduslikes veekogudes vesi ja tekib vajadus kasutada ujumiseks basseine ja spaasid. Seoses sellega  esitavad tööandjad  järjest enam küsimusi, kas töötajatele pakutav ujumisvõimalus või selle kulu hüvitamine töötajale on maksustatav kulu või mitte. Kuidas ujumise ja maksudega lood on, selgitas Rödl &  Partner raamatupidamisbüroo maksukonsultant Virve Aru.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700