Autor: Lemmi Kann • 23. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Teataja tegemine läheb justiitsministeeriumi kätte

Valitsus kiitis täna heaks riigikantselei ja justiitsministeeriumi põhimääruste muudatused, mille kohaselt hakkab alates 1. jaanuarist 2011 Riigi Teataja väljaandmist korraldama riigikantselei asemel justiitsministeerium.

Väljaandja ülesannete üleminek justiitsministeeriumile tuleneb riigikantselei keskendumisest üksnes vabariigi valitsuse ja peaministri tegevuse toetamisele ja muude, valitsemisalale iseloomulike ülesannete üleandmisest asjaomastele ministeeriumidele.

Justiitsminister Rein Lang tänas kogu Riigi Teataja meeskonda senise suurepärase töö eest ning kinnitas, et Riigi Teataja väljaandmine ja arendamine saab kindlasti olema üheks justiitsministeeriumi IT-lahenduste lipulaevaks.

„Me oleme teadlikud sellest, et Riigi Teatajaga tuleb meile üle suur vastutus ning meil on väga hea meel, et riigikantseleist tuleb meile üle ka kogu vastav meeskond eesotsas Jüri Heinlaga,“ ütles Lang.

Ministri sõnul on eesmärgiks arendada Riigi Teataja juurde põhjalik õigusinfosüsteem, mis muudab süstematiseeritult kättesaadavaks kogu riigiasutuste poolt avaldatava õigusalase informatsiooni ühest kohast.

„Näiteks saaks lisaks seaduse kujunemise ehk eelnõu ja selle menetluse kohta käivale infole tulevikus lihtsalt ja süstematiseeritult kätte ka seaduse rakendamist puudutava kohtupraktika,“ selgitas Lang.

Riigi Teataja avaldamist internetis alustati 1997. aastal. Ametlik elektrooniline Riigi Teataja võeti kasutusele 1. juunil 2002. Eesti oli esimene Euroopa riik, kes avaldas internetis seaduste ja üleriigiliste määruste ametlikud terviktekstid.

2006. aastast lisati Riigi Teatajale süstemaatiline liigitus ning seosed seaduste ja rakendusmääruste vahel ning katkestuste arv viidi miinimumini. Kogukatkestuste arv 2010. aastal oli olematu. Ka kasutajate rahulolu elektroonilise Riigi Teatajaga on püsinud erakordselt kõrgel.

 

Elektroonilise Riigi Teataja, eelkõige terviktekstide tasuta kättesaadavus internetis tõi kaasa paberil Riigi Teataja trükiarvu vähenemise. Kui 2005. aastal oli Riigi Teataja trükiarv keskmiselt  900 eksemplari, siis 2010. aasta kevadeks oli see kahanenud keskmiselt 17 eksemplarini. 90ndate aastate keskel oli see aga näiteks ligikaudu 10 000.

 

1. juunist 2010 ilmub Riigi Teataja vaid elektroonilise võrguväljaandena.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700