Autor: Lemmi Kann • 18. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidaja.ee lugeja: FIEde tegevusloamaks tulgu!

79% raamatupidaja.ee küsitlusele vastanutest leiab, et FIEdele tuleb alternatiivse variandina anda võimalus minna üle tegevusloamaksule.

Lisaks oli 10% küsitluses osalenutest seisukohal, et tegevloamaksu kõrval oleks ehk mõni teine lahendus veelgi parem. Näiteks pakuti välja, et FIE peaks maksma makse aasta kokkuvõtte alusel, mis vahetaks välja praegused avansilised maksed.

Veel toodi välja, et FIEde elu teeks lihtsamaks maksuvaba miinimumi tõstmine, käibemaksukohuslase miinimumi tõstmine 500 000 kroonini.

„Riskide hajutamise mõttes pean arvestades Eesti turul toimuvaga mõistlikuks ikkagi ettevõtte loomist, sest FIE vastutab kogu oma varaga, kuid ettevõte vastutab ainult oma varaga ning probleemide korral - olgem ausad -  kui ikka kliendid teevad tünga või tuleb masulaadne seisak, lased firma pankrotti. Kui ma ei eksi, siis statistiliselt iga kolmas või neljas firma ei kesta kauem kui viis aastat. Siis ta kas likvideeritakse, jääb riiulile või läheb pankrotti,“ kirjutas raamatupidaja.ee lugeja kommentaatorinimega Huvitav Aivar Riisalu arvamusavalduse all, milles majanduskomisjoni liige nentis, et FIEl kui sellisel ei ole tänastel seadusandlikel tingimustel perspektiivi ning inimesed lihtsalt ei julge enam FIEks hakata.

Vaid 11% küsitlusele vastanutest leidis, et muudatused fienduses ei ole vajalikud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700