Autor: Lemmi Kann • 6. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkuse edasilükkamine ja aegumine

Küsimus: Tööandja ja töötaja on sõlminud kokkuleppe, et nad on vabastatud töölepingu täitmisest kuni 31.10.2010. Aasta algul, kui koostati puhkuse ajakava, planeeris töötaja oma puhkuse oktoobri algusesse. Alates 01.11.2010 töösuhe jätkub, kas ajakavajärgne puhkus antakse töötajale niipea kui töösuhe jätkub?

Vastus: Kui puhkust ei saa kasutada ajakavas märgitud ajal, siis peavad töötaja ja tööandja kokku leppima ajakava muutmises. See tähendab, et kokku tuleb leppida uus aeg, millal kasutamata jäänud puhkust saab kasutada.

Küsimus: Kui töötaja oli 01.03.2010-27.08.2010 töövõimetu, siis kas tema 2010. aasta kasutamata puhkuse aegumine lükkub nende päevade võrra edasi, ehk siis aegub 27.06.2012? Või peab töötaja peale töövõimetuslehe lõppu või muul ajal puhkuse ära kasutama, sest see aegub nii või teisiti 31.12.2011?

Vastus: Põhipuhkuse nõude aegumine peatub vaid ajaks, kui töötaja kasutab rasedus- ja sünnituspuhkust, lapsendaja puhkust või lapsehoolduspuhkust, samuti kui töötaja on ajateenistuses või asendusteenistuses. Muudel juhtudel aegumine ei peatu.

Äripäeva käsiraamatute foorumis vastas küsimustele advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700