Autor: Lemmi Kann • 4. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahanduskomisjon püüab müügimaksu mõju leevendada

Riigikogu rahanduskomisjon otsustas algatada eelnõu, mis vähendaks Tallinna müügimaksu negatiivseid mõjusid. Üle-Eestilist hinnatõusu see rahanduskomisjoni esimehe Taavi Rõivase sõnul siiski ära hoida ei saa.

Koostöös Tööandjate Keskliidu ja Kaupmeeste Liiduga valminud eelnõu sätestab üleminekuperioodi hindade uuendamisele ja võimaldab informeeriva plakati korral lisada müügimaks hinnale alles kassas.

Rahanduskomisjoni esimehe Taavi Rõivas nentis, et müügimaksust tulenev halduskoormus ulatub kaupmeeste hinnangul kümnete miljonite kroonideni.

 ”Algatatava eelnõu eesmärk on seda mõju oluliselt vähendada ning säilitada lisakulude tõttu ohtu sattunud töökohad jaekaubanduses,” ütles Rõivas.

Rõivase sõnul on müügimaksul lisaks halduskoormusele paratamatult teinegi negatiivne tagajärg ehk hinnatõus.

”Paraku on nii, et suurima omavalitsuse otsus mõjutab tarbijaid üle Eesti, sest paljudel suurtel kettidel on kauplused nii Tallinnas kui ka väljaspool ning eraldi hinnastamine ei pruugi olla võimalik, mistõttu tõusevad hinnad kõikjal Eestis,” möönis Rõivas.

Eelnõu antakse riigikogu menetlusse homsel istungil

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700