14. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EVEA tegi ettepaneku alandada müügimaks 0,3%ni

Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsioon (EVEA) tegi Tallinna linnavalitsusele kaheksa ettepanekut müügimaksu osas. EVEA hinnangul võiks müügimaksu alandada 0,3%ni ja selle rakendamise ajaks pakuti 2011. aasta esimene jaanuar. 

"Kohtusime linnavalitsusega märtsi eelviimasel päeval, et saaksime arutada Tallinna müügimaksu teemat. Ametlike ettepankute esitamist ootas linn juba 1. aprillil," rääkis EVEA president Marina Kaas.

Kaas rääkis, et praktiliselt ainult ühe päevaga polnud võimalik kujundada organisatsiooni ettepanekuid müügimaksu muutmise osas. "Koostasime siis pühade ajal munade värvimise asemel oma seisukohti, et võimalikult palju maksu negatiivset mõju vähendada," kommenteeris ta.

EVEA ütleb kirjas linnavalitsusele vabandades, et antud kirja ei olnud võimalik toimetata  nendeni soovitud tähtajaks - 1. aprilliks. Seda nii tehnilistel põhjustel, kui ka lähtuvalt EVEA kui väikeettevõtjate kollektiivset arvamust väljendava organisatsiooni iseloomust.

"Meil ei ole võimalik esitada kollektiivset arvamust kahe päeva jooksul ning sellise tähtaja andmine sotsiaalpartneritele näitab meie arvates, et nende kaasamise soov antud teema arutelusse ei olnud siiras," kirjutas Kaas.

Siiski, olles teinud tööd määruse kommenteerimisel lihavõttepühade ajal, loodame, et linna volikogu leiab neid väärt käsitlemist ning arvestamist, lisas ta.

Loe EVEA ettepanekuid Tallinna linnavalitsusele SIIT.

Autor: Lemmi Kann, Katre Pilvinski

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700