Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 23. veebruar 2023

Maksugurmaanidele | Inimorganite transport ei lähe maksuvabastuse alla

Maksuekspert Tõnis Elling selgitab Euroopa Kohtu kaasuse näitel, kas maksuvaba inimorganite transport võiks olla maksuvaba käive, nii nagu seda on kuuenda direktiivi alusel inimorganite müük.
Ernst & Youngi juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling

Kuuenda direktiivi artikli 13 A osa lõikes 1 on sätestatud, et liikmesriigid vabastavad enda kehtestatud tingimustel, mille eesmärk on tagada maksuvabastuse nõuetekohane ja arusaadav kohaldamine ning ennetada võimalikku maksudest kõrvalehoidumist, maksustamise vältimist ja muid kuritarvitusi, maksust järgmised tegevusalad: punkt d) inimorganite, inimvere ja rinnapiima tarnimine.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700