Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 19. jaanuar 2023

Maksugurmaanidele | Euroopa Kohtu kaasus: käibemaksuvaidlus meditsiinifirma toodete teemal

Käibemaksudirektiivi artikkel 132 lõige 1 ütleb, et liikmesriigid vabastavad käibemaksust meditsiinilise abi andmise meditsiinitöötajate ja parameedikute poolt vastavalt asjaomase liikmesriigi määratlusele.
Ernst & Young Balticu maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Euroopa Kohus tegi 24. novembril 2022. aastal otsuse1 asjas, kus meditsiinifirma pakkus ravikindlustuse firmale meditsiinilise ekspertiisi teenust. Meditsiinifirma pidi üle kontrollima, kas patsiendi ravikaart vastab tingimustele vastavale diagnoosile.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700